Spengler Peakflowmeter

€16.95

Spengler Peakflowmeter

Controle van de lucht inhoud van de longen is eenvoudig met deze peakflowmeter, dit product is ook wel bekend onder de nederlandse naam piekstroommeter of peakflow meter.

Deze peakflowmeter van het merk Spengler  is de meetstaaf voor de long functie zoals een thermometer deze is voor de lichaamstemperatuur.

 

Om de diagnose astma te kunnen stellen, is een functieonderzoek van de longen nodig. De patiënt krijgt meestal ook een apparaatje (een peak flow- meter) mee naar huis. Met dit apparaatje kunt u de kwaliteit van uw longen op de voet volgen. De patiënt moet op verschillende tijdstippen van de dag zo krachtig mogelijk in de peak flow-meter blazen om vervolgens de waarde in een dagboekje te noteren. Bij astma is de maximale 'blaassterkte' namelijk op sommige momenten van de dag verlaagd.

 

Instructies voor gebruik van de Spengler Peakflowmeter

 

1. Plaats de meet aanwijzer op het begin punt.

 

2. Ga staan of zitten.

 

3. Haal diep adem.

4. Plaats de meter in uw mond en sluit uw lippen rond het mondstuk. Zorg ervoor dat uw tong niet het mondstuk blokkeert.
 
5. Blaas zo hard snel mogelijk uw longen leeg in de spirometer. Voorkom hoesten of andere vormen van onregelmatig blazen dit zorgt voor onbruikbare meetresultaten.
 
6. Schrijf het meet resultaat op.
 
7. Herhaal de stappen 1 tot en met 6 nog twee keer.
 
8. Noteer het beste meting resultaat van de 3 pogingen als het eindresultaat.

 

Bereik van de Spengler peakflowmeter

50 - 800 Liters per minuut.

1 jaar garantie


In winkelwagentje:

  • Model: spengler peakflowmeter
  • Verzendgewicht: 1kg

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Copyright © 2018 saturatiemeter.nl by Virtualbytes.nl