Spirometer

Een spirometer is een medisch toestel waarmee men de functie van de longen en de luchtwegen kan meten.

Er bestaan verschillende testen in de spirometrie. De belangrijkste is de geforceerde vitale capaciteit (Forced Vital Capacity of FVC). Om een geforceerde vitale capaciteit uit te voeren ademt de proefpersoon zo diep mogelijk in om dan zo hard, zo snel en zo lang mogelijk uit te blazen in de spirometer. Na de volledige uitademening wordt een tweede keer ingeademd, zo snel en zo volledig mogelijk.

Het resultaat van deze spirometrie test wordt weergegeven in de flow-volume curve, de volume-tijd curve en een dertigtal parameters, zoals de belangrijke één-seconde waarde (FEV1), het totale uitgeblazen volume (FVC), de piekstroom (peak expiratory flow of PEF) en de index van Tiffeneau (FEV1/FVC x100).

Het gebruik van spirometers wordt steeds meer populair omwille van het steeds vaker voorkomen van chronische luchtwegaandoeningen.

Spirometers zijn de belangrijkste diagnostische hulpmiddelen in het vaststellen van belangrijke respiratoire aandoeningen zoals astma en COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease).

Voor gebruik in de huisartsenpraktijk hebben wij  een groot aanbod van spirometers. In ons assortiment MIR Desktop spirometers, hand held spirometers, pc spirometers en diverse verbruiksartikelen voor spirometrie.

De MIR Smart One Spirometer is de revolutie in longfunctie meting in de thuissituatie.

Saturatiemeter.nl is de officiële distributeur van alle MIR spirometers en bijbehorende MIR producten. Wilt u informatie  of een prijsaanvraag neem dan contact op met onze klantenservice.

 

Copyright © 2018 saturatiemeter.nl by Virtualbytes.nl